Hos Holmen Anlæg A/S leverer vi totalløsninger inden for anlægsgartneri. Ønsker du forbedringer af eksisterende have eller en helt nyanlagt have, kan vi varetage alt fra planlægning, oversigtstegninger og vejledning til vedligehold af haven.

Vi udfører alle typer inspirerende haveanlæg efter dine behov, ønsker og drømme. Vi har stor erfaring med temahaver, såsom japanske, engelske, romantiske haver og sansehaver. Ønsker du at anlægge en have med specielle hensyn, kan vi give gode råd og hjælpe med planlægning og udførelse af f.eks. handicap- eller børnevenlige haver.

 

Ideer

 

Det alpine haveanlæg/stenbedet
Haven specielt for plantesamlere og også for de, som ikke har så meget tid til at vedligeholde haven. En have i højdeniveauer og spændende rigtblomstrende planter med en opbygning af rene naturprodukter, såsom kampesten, træstammer, træstubbe, ral og sphagnum.
Planteforslag: Rhododendron, Timian, Alpeviol m.m.
Det moderne haveanlæg/minimalisme
Haven med lige linier og relativt få planter og masser af plads. Haven kan indeholde en pergola, små buksbom, lavendelhække, store enkeltstående træer og en veltrimmet græsplæne.
Planteforslag: Søjleenebær som træ, Bøgehæk, Kirsebærlaurbærbusk m.m.
Det japanske haveanlæg
En have hvor kodeordet er asymmetri og ro. Haven er til dels vedligeholdelsesfri, idet den bl.a. er opbygget af sten i form af ral og kampesten. Den japanske have kan indeholde en dam, bambushegn, lygter og trædesten. Haven kan anlægges i både store og små haver.
Planteforslag: Japansk løn, Hosta, Bregne, Bambus m.m.
Det romantiske haveanlæg/den engelske have
En have for dem, som kan lide havearbejdet. Den romantiske have består af mange blomsterbede, og en stor græsplæne, frugttræer og buske. Den romantiske have er en spændende have, som kan være opdelt i smårum og indeholde hyggelige siddepladser, med en frodig og flot beplantning. Haven kan også indeholde vandbassin eller en lille klukkende bæk.
Planteforslag: Hortensia, Roser, Klokkebusk m.m.