Der er mange former for græs, og hos Holmen Anlæg A/S anlægger, reparerer og vedligholder vi enhver form; lige fra den private have til fælledgræs i parker, ved industrier samt fodboldbaner. Vi har erfaringen og ekspertisen, både når der gælder almindelig græs, rullegræs og kunstgræs.

Græsplænen dækker oftest det største areal af et grønt område. En uplejet græsplæne med masser af mos, mælkebøtter osv. kan hurtigt give et trist udseende. Hvem vil ikke hellere se på en frodig og grøn græsplæne, der er en flot kontrast til omkringliggende bygninger, blomsterbede, pavilloner osv.?

Det er faktisk muligt at skabe en fornemmelse af mere plads i haven, mere ro og frodighed, hvis bare man husker at pleje sin græsplæne. Vi har mange års erfaring indenfor denne type opgaver og tilbyder derfor – udover græsklipning – pleje af græsplæner. Den enkelte plæne har individuelle behov og vi sammensætter derfor, i samråd med kundens ønsker, en plan for, hvordan det bedste resultat opnås.

Vi tilbyder at tage jordprøver, således at den mest præcise gødningsplanlægning kan udarbejdes. Herefter tilsættes plænen den mængde næringsstoffer, som er påkrævet for de optimale vækstvilkår. På denne måde opnås den sundeste, mest frodige og holdbare græsplæne som giver flotte grønne arealer.

 

Vertikalskæring

Vil man være lidt ekstra god ved sin græsplæne er vertikalskæring måske løsningen for dig. Græsafklip, dødt græs og mos danner et lag af uomsat organisk materiale i bunden af græsset, som kaldes filtlag. Dette filtlag gør det sværere for vand, gødning og luft at trænge ned i jorden og græssets livsvilkår forringes betydeligt. Filtlaget fjernes ved at vertikalskære.
Vores maskinpark omfatter naturligvis vertikalskærere til store arealer som fx golfbaner og sportsbaner, men også den lille model til brug i private haver.

Topdressing

Virkningen af vertikalskæringen kan forstærkes yderligere ved at efterså med en græsfrøblanding, der passer til den enkelte plæne og eventuelt topdresse.

Det gælder, hvad enten man topdresser med sand eller kompostblandet sand. Topdressingen er med til at fortynde den del af filtlaget, der ikke forsvandt ved vertikalskæringen og komposten er med til at fremme nedbrydningen af filtlaget.

Nyanlæg af græsplæne

Når der skal anlægges en ny græsplæne er det vigtigt, at både tidspunktet er rigtigt og at jordforarbejdningen er udført korrekt. Græssets kommende rodnet skal have de bedste betingelser for at blive sundt og kraftigt – hvilket gør det lettere at undgå mos og ukrudt i plænen. Der er mange forskellige græssorter, og vi vil finde frem til den blanding der bedst opfylder kundens behov.

Rullegræs

Hvis du ikke har lyst og tid til at vente på at græsset vokser frem, så er det måske en idé at få lagt rullegræs. Det koster lidt mere, men plænen kan tages i anvendelse noget hurtigere.

Hvad enten du vælger at så din nye græsplæne eller få den anlagt med rullegræs, så kontakt Holmen Anlæg A/S – vi har den fornødne erfaring der skal til, for at få din græsplæne til at fremstå flot og grøn i mange år fremover.